Változó viszonyok

Praxisközösségünk munkájáról, a “Három generációval az egészségért” programunkról is olvashatnak a Magyar Krónika aktuális számában, melynek egy részlete a hír végén található linkre kattintva megtekinthető.

“Az egészségügyi fejlesztéseket célzó hangsúlyos kormányzati intézkedések részeként tavaly januártól átalakult a kórházi sürgősségi ellátás, hogy mindenki olyan gondozásban részesülhessen, amilyet az állapota valóban indokol. 2019 nyarán pedig megkezdhették munkájukat az alapellátás praxisközösségei annak érdekében, hogy minél inkább kitolódjon a lakosság egészségben eltöltött éveinek a száma.”

“Fél éve kezdték működésüket azok a háziorvosi praxisközösségek, amelyek vissza nem térítendő pályázati támogatást nyertek az Emmi „Három generációval az egészségért” címmel meghirdetett első tenderén. A kezdeményezés célja a szív- és érrendszeri prevenciós, gondozási, a rosszindulatú daganatos betegségek szűrését és korai felismerését elősegítő, valamint a gyermekek körében végzett egészségfejlesztési programok megvalósítása. A célcsoport a 6–18 és a 40–65 éves korosztály.”

Cikk megtekintése