2011-ben végeztem egészségügyi gondozás és prevenció (közismert nevén: védőnői) szakon a Szegedi Tudományegyetemen. A nyelvvizsga megszerzését követően, friss diplomával a kezemben kezdtem területi védőnőként dolgozni a XIX. kerületben.

Két lányom és fiam születését követően, a GYED-, illetve GYES-alatt, levelező képzésen szereztem másoddiplomámat a Pécsi Tudományegyetemen, táplálkozástudományi MsC szakon.

2018. augusztusa óta dolgozom iskolavédőnőként két újlipótvárosi iskolában. Egy év után bátran mondhatom, hogy szeretem a munkám. A védőnői szűrések alkalmával sok lehetőség adódik a gyermekek egészségének fejlesztésére, életmódi tanácsokra, kiszűrt elváltozás esetén pedig házi gyermekorvosukhoz irányítom a tanulókat a további vizsgálatok elvégzésére.

A „három generációval az egészségért” program remek lehetőséget kínál a gyermekek egészségi állapotának javítására, monitorizálására. Feladatom a rizikócsoportba tartozó túlsúlyosok kiszűrése és a helyes étrendre, megfelelő életmódra vonatkozó oktatás. Örülök, hogy részese lehetek ennek az újszerű feladatnak.